HjemBlogSeje reflekser til børn: Sådan bruger du dem rigtigt og smart

Seje reflekser til børn: Sådan bruger du dem rigtigt og smart

reflekser børnFor nogle år siden var ordet refleks et synonym for kedelige reklameprodukter fra forskellige firmaer; hvilket ikke gjorde dem særlig populære blandt børn og unge. Sådan er det heldigvis ikke længere. I dag findes der reflekser i alle mulige afskygninger, og samtidig er de blevet yderst populære blandt børn.

At bruge reflekser når vi færdes til fods i trafikken, er måske den allerbilligste livsforsikring, vi har. Ved at bruge refleks reducerer du nemlig risikoen for at havne i en ulykke med hele 85 procent. Alligevel viser flere undersøgelser, at de fleste ikke er gode nok til at bruge dem, og kun en ud af fire fortæller at de altid husker deres reflekser i mørket.

En udfordring ved brugen af reflekser er at de er så lette at glemme, når man har dårlig tid, og er på vej ud af døren. Man mister dem hurtigt, idet de hænger i en tråd fra lommen eller på rygsækken, og derved nemt kan sidde fast i ting eller falde af.

Identiketter har løsningen på problemet. Vi tilbyder selvklæbende reflekser, der sidder godt på forskellige underlag, og som kan klistres på det meste. Vi har et varieret udvalg af forskellige designs, der kan fæstes på tøjet, støvler, skoletasker og andet udstyr. Det gode ved vores reflekser er, at de er lavet af et fleksibelt materiale, som gør at de egner sig specielt godt til tøj og andre ting, som er i bevægelse.

En fordel ved brugen af vores selvklæbende reflekser; og gerne i kombination med andre slags reflekser, er at de altid sidder på børnenes overtøj, når de skal udenfor. Man skal derfor ikke bekymre sig om at tage dem på, når det begynder at blive mørkt.

Hvor bør reflekserne sidde?

reflekser

Den rigtige placering af de selvklæbende reflekser er vigtig, dog afhænger placeringen også lidt af, hvor du opholder dig. I urbane områder er det f.eks. vigtigt at placere dem lavt, da bilisterne mest kører med bilens nærlys. Sammenlignet med fjernlyset, så er nærlyset vinklet lavere og lyset vil derfor ramme fodgængeren længere nede på kroppen. Hvis du derimod opholder dig i områder, hvor bilerne bruger meget fjernlys, er det vigtigt, at reflekserne er placeret lidt højere på kroppen.

En tommelfingerregel er at voksne og de lidt større børn, bør have anvende reflekser fra taljen og ned, mens små børn bør anvende reflekser mellem taljen og nakken.

Desuden ses reflekserne bedst, når de er i bevægelse. Det er derfor smart at placere dem på steder såsom arme og ben. Her er vores selvklæbende reflekser nemlig geniale, idet de kan klistres på børnenes støvler, handsker og jakkeærmer. Husk at fæste klistermærkerne både foran og bagpå, så barnet kan ses fra alle sider.

De selvklæbende reflekser kan også bruges på udstyr såsom skoletasker, gymnastiktasker, cykelhjelme, tasker, cykler, løbehjul og barnevogne. Husk også at klistre reflekser på børnenes tøj dvs. flyverdragter, regntøj og huer. De selvklæbende reflekser sidder enormt godt fast og et smart trick; er at bruge dem til at lappe huller på f.eks. dynejakker.

Refleks børn

Seje selvklæbende reflekser i forskellige varianter

For at barnet skal få lyst til at bruge de selvlysende reflekser, tilbyder Identiketter en række sjove og populære designs. Emojis med sjove ansigtsudtryk er altid en sikker vinder. Vi tilbyder også helt neutrale klistermærker; formet som striber, cirkler, kryds og stjerner.

Ikke alle reflekser fungerer lige godt, så vær nøje med at vælge reflekser af høj kvalitet. Vores selvklæbende reflekser er nemlig godkendt i henhold til EN13356, som er den europæiske standard for reflekser til personlig brug.

Alle reflekser fra Identiketter kommer i et sæt med 12 eller 15 klistermærker. Man skal være opmærksom på at de mindste i sættet, skal bruges sammen med de store, da de er for små til at kunne bruges som selvstændige reflekser. Husk: Jo flere reflekser, desto bedre!

Vær opmærksom på at reflekserne mister effekt med tiden

Efter noget tid vil reflekserne få rifter i overfladen, som gør at de mister en del af deres effekt. Det er derfor vigtigt at bytte dem ud med jævne mellemrum. Mange flyverdragter og regnfrakker har integrerede reflekser, men disse slides hurtigt ved hyppig vask og vild leg. Kvaliteten på denne slags reflekser kan også variere, idet nogle bliver ødelagt efter bare én tur i vaskemaskinen. Det er derfor smart at fæste nogle ekstra på tøj, som allerede har integrerede reflekser.

For at tjekke om det er på tide at bytte reflekserne, kan du tage dem med ind på et mørkt værelse og lyse på dem med en lommelygte.

Hvor synlig er du egentlig med reflekser?

refleks synlig

Reflekser redder liv. Alle som har taget kørekortet, ved hvor vigtige reflekser er, når man kører forbi folk på en mørk landevej. Det spiller ingen rolle, hvor godt du selv ser bilerne. Uden refleks er du næsten ikke synlig for chaufføren, før det er for sent. Det er specielt svært for chaufføren at se dig i lysene af modgående trafik.

Går du uden reflekser, vil en bilist som kører 50 km/t have to sekunder til at se dig. Hvis du bruger reflekser, har bilisten 10 sekunder til rådighed. Det antages, at du med en god refleks er synlig på 140-400 meters afstand. Uden refleks vil bilisten først se dig når du er 25-30 meter væk.

For mange er det måske en selvfølge at bruge reflekser, når det er helt mørkt ude. Men husk at det også er sværere at se dig i skumring, dis eller tåge.

Mane tror at de er mere synlige, når de går i områder med gadelys, eller hvor der er meget lys fra vinduer. Det er dog helt forkert, da en sådan type lys stjæler bilistens opmærksomhed og gør dig mindre synlig. Fodgængerovergange er en falsk sikkerhed for mange, da de fleste fodgængerulykker faktisk sker i byerne og når folk krydser gaden.

Lær børnene at bruge reflekserne rigtigt

reflekser børn

Før du sender dine børn ud i trafikerede områder, er det en god ide, at give dem grundlæggende information om hvordan reflekser fungerer. Lad dem lyse på reflekserne med en lommelygte i et mørkt rum, så de forstår, hvorfor reflekser er en nødvendighed.

Men selv om reflekser bidrager til at blive mere synlig i trafikken, fungerer de desværre ikke som en rustning mod uopmærksomme chauffører. Det er derfor vigtigt at børnene forstår dette, så de kan lære at færdes trygt i trafikken.

Pas på at de ældre børn i familien også bruger reflekser. Undersøgelser viser nemlig, at teenagere er de mest uopmærksomme i trafikken, og dem som er i højeste risiko, for at blive påkørt. Det skyldes måske at de ofte går med musik i ørene, eller har øjnene på mobiltelefonen. Teenagere færdes desuden mere ude om aftenen, end de små børn gør. Vores neutrale selvklæbende reflekser kan diskret placeres på teenagerens ydertøj, for eksempel på jakkeærmerne, bag på skoene og nederst på jakken foran og bag.

Undersøgelser viser heldigvis, at forældre er gode til at passe på, at børnene har refleks på, selvom de ikke selv bruger dem. Men tænker du nogensinde på, hvilket forbillede du ønsker at være for dine børn? Hvis du selv bruger refleks, viser du at reflekser er en naturlig del af rutinen, akkurat som at tage sko på, før man går ud af døren. I sidste ende kan din holdning til reflekser måske redde dit barn i fremtiden.

Se vores spændende udvalg af selvklæbende reflekser her.

 

Refleks

Sidste indlæg fra bloggen

henter..