Gå til indhold
HjemBlogSkab et personligt hjem med plakater

Skab et personligt hjem med plakater

Plakater til børneværelset

Har du lyst til at give dit hjem et frisk pust på en simpel og budgetvenlig måde? Dekoration på væggene i form af livlige plakater kan virkelig løfte rummet og give det en mere personlig stemning. Vi har samlet vores bedste tips til, hvordan du kan bruge plakater i din indretning og få det optimale ud af din kunst.

Et hjem føles ikke helt hjemligt, før vi har tilføjet vores personlige præg. Vi ønsker alle at omgive os med ting, der har betydning for os og viser vores interesser. At dekorere med plakater er en fantastisk måde at opnå dette på, fordi det er nemt, billigt og hurtigt kan ændre hele værelsets udtryk.

Med plakater kan du give værelset lidt ekstra farve og spænding samtidig med, at du hjælper med at skjule eventuelle småskader på din væg.

Plakat med ræv

Find den rette stil og placering

Minimalistisk, retro eller shabby chic – vi mener, at der findes en plakat, der passer til enhver indretningsstil. Plakater behøver dog ikke kun at hænge i stuen. For eksempel kan en vintage filmplakat være lige så fin i køkkenet som i gangen, og en plakat med et klassisk naturmotiv kan passe lige så godt på soveværelset som på gæstetoilettet.

For at skabe en mere gennemført stil, bør du gerne vælge motiver i en farveskala, der passer til resten af din indretning. Men lad ikke plakatens farver være afgørende. Hvis du virkelig kan lide et motiv, kan du nemt efterfølgende tilføje puder eller tæpper med farver, der er inspireret af din vægkunst.

Tænk også over, hvordan du forholder dig til og omgiver dig med din kunst. Hvis du for eksempel synes godt om plakater med inspirerende citater, der giver dig motivation og ekstra energi i hverdagen, kan det være en god idé at hænge plakaten et sted, hvor du opholder dig tidligt om morgenen. Måske på badeværelset, så du ser den, mens du gør dig klar om morgenen? På den måde får du en ekstra boost og en god start på dagen!

Plakater med biler

Plakater, der forbløffer og formidler

Plakater er særligt populære som vægdekoration på børneværelset, og det er bestemt ikke uden grund. Børn er nemlig ekstra modtagelige over for deres omgivelser, da de absorberer farver og former og lader deres fantasi løbe løbsk. Et børneværelse bør derfor helst være imødekommende og farverigt, så det inspirerer til kreativ leg, og dette kan du nemt tilføje med plakater.

Det er en god ide at vælge plakater, der både er dekorative og lærerige. Forskning antyder nemlig, at hele 65% af os foretrækker en visuel læringsstil, hvilket betyder, at vi lærer hurtigere, når vi ser på noget. Plakater er en af de bedste måder at opnå dette på, da de fanger børns opmærksomhed og motiverer dem til at lære mere.

Bliver dit barn fascineret af dyrene, der lever under havets overflade? Den flotte og stilfulde plakatserie “Havet” er fyldt med interessante og spændende fakta om forskellige dyr og fisk, der lever i havet.

Plakater med havdyr

Når du skal vælge lærerige plakater til børneværelset, er der nogle ting, du bør tænke over:

  • Motiverne bør være enkle, så barnet hurtigt kan forstå dem. Jo ældre barnet bliver, jo mere komplekse kan motiverne være.
  • Lærerige plakater til børneværelset bør ikke indeholde for meget tekst. Gode illustrationer er vigtigere end mange ord.

Har du overvejet, at plakater er en fantastisk gave til både fødselsdag og jul? Legetøj kommer og går, efterhånden som barnet vokser og får nye interesser, men en lærerig og flot plakat kan fascinere og glæde barnet i mange år fremover.

Rammer, der fremhæver motivet

Selvom plakater kan hænges direkte på væggen, kan indramning af plakater være en klog investering.
En flot ramme kan få billedet eller plakaten til at fremstå som et kunstværk på din væg. Rammer giver plakaterne et mere elegant og professionelt udtryk sammenlignet med at bruge tape eller tegnestifter.

En anden fordel ved rammer er, at de forlænger plakatens levetid. Rammer beskytter ikke kun plakaterne mod snavs og støv, men glasset i rammen giver også øget beskyttelse mod UV-stråler, som med tiden kan blege kunsten. Ved at indramme plakaterne mindsker du også risikoen for, at de bliver ødelagt af tegnestifter, tape eller andre ophængsmetoder.

Men hvilken ramme skal du vælge? Udvalget af rammer er enormt, og med et utal af størrelser, stilarter, farver og materialer kan det være svært at beslutte sig. Et sikkert valg er klassiske rammer i eg, hvid eller sort, da disse passer godt til forskellige stilarter og fremhæver motivet på en flot måde.

Billedrammer

Glasset er også en vigtig del af en god ramme. Et ofte brugt materiale til rammer er akrylglas, som faktisk er klare plastplader. Disse plader vejer mindre end almindeligt glas og er derfor nemmere at hænge op. En anden stor fordel, især til børneværelser, er, at akrylglas ikke kan knuses som almindeligt glas. Akrylglas er derfor et langt sikrere alternativ, hvis rammen skulle falde ned.

Skab en sjov billedvæg med plakater

Et klassisk trick inden for interiørdesign er at skabe et fokuspunkt i rummet. Det er det sted, hvor dit blik først lander, når du træder ind. Fokuspunktet skal både fange opmærksomheden og sætte stemningen for indretningen. Uden et fokuspunkt kan et rum ofte virke forvirrende og rodet, fordi der er så mange ting, der konkurrerer om din opmærksomhed.

Fokuspunktet kan være en pejs, et større møbel eller et kunstværk. Men ikke alle rum har et naturligt fokuspunkt, og her kan en billedevæg – en samling af flere billeder eller plakater – være en fremragende måde at skabe det på.

Når du laver billedvæggen, er det en god idé at vælge billeder med et gennemgående tema.

Billedvæg med dinosaurer

Men vær ikke bange for at eksperimentere med billedevæggen, især hvis du designer en til børneværelset. Mix og match motiver efter jeres egen smag, så du kan få værelsets ejermand til at smile. Måske kan I sammen vælge en samling plakater med barnets yndlingsdyr?

Ønsker du et mere roligt udtryk, kan det være en god idé at dekorere med plakater i en bestemt farveskala eller bruge samme type rammer til alle plakaterne.

Sådan hænger du billeder op på din billedvæg

Det er vigtigt at være omhyggelig med, hvordan du hænger plakaterne op, for at skabe en flot billedevæg. Det kan være fristende bare at hænge en plakat op og skabe billedvæggen ud fra den, men lidt planlægning kan spare dig for meget tid og unødvendige huller i væggen.

Et smart trick er at bruge gamle aviser eller indpakningspapir og klippe ark ud i samme størrelse som de forskellige plakater. Hæng papirstykkerne op på væggen med tape og flyt dem rundt, indtil du finder en løsning, du er tilfreds med. Derefter er det nemt at hænge plakaterne op efter din helt egen skabelon.

For at opnå et sammenhængende look er det en god idé at hænge plakaterne tæt på hinanden, så de føles som en enhed. Vær opmærksom på ikke at hænge plakaterne for højt op; midtpunktet på billedvæggen bør være i øjenhøjde.

Husk også, at billedvæggen kan udvides gradvist. Hvis du for eksempel har skabt en billedvæg på børneværelset, kan du tilføje flere plakater, efterhånden som barnet får nye interesser eller ønsker mere kunst til værelset!

Udvalg af plakater

Sidste indlæg fra bloggen