Gå til indhold
HjemBlogHvad har man brug for til skolestart?

Hvad har man brug for til skolestart?

Hvad har man brug for til skolestart?

Første skoledag er lige spændende hvert år for både børn og forældre. Hvordan bliver det? Hvad skal man have på? Skolestart bliver gode barndomsminder for mange, og det er uden tvivl en dag med store forventninger.

Allerførste skoledag

I sommeren før skolestart føles det som om barnet vokser hurtigere end nogensinde. Pludselig er den lille klar til skole, og vælger stolt sin første skoletaske. Som forælder har man måske et ønske om at skoletasken skal være en sød version af sin egen stil. Men de fleste børn vælger nok en skoletaske med et tema, de synes er sejt. Det er gerne en glitter-eksplosion med enhjørninger, eller måske en sej fodboldtaske. Selvom din smag måske ikke reflekteres helt i skoletasken, så er det super sjovt for børnene at få lov at vælge selv. Så kan de stolte møde op til første skoledag.

Skoletaske til børnehaveklassen

Forberedelser – hvad har man egentlig brug for til skolestart?

Fællesferien nærmer sig enden, og snart er det tid til skolestart. Åh nej – nu skal vi købe alt muligt, tænker du måske. Skoletaske, madkasse, penalhus… du googler en masse for at finde ud af, hvad som egentlig behøves til første skoledag. Nogle skoler har allerede udstyr til eleverne, f.eks. blyanter, viskelædere og notatbøger. Dette er udstyr som hurtigt bliver brugt op, om som uanset er godt at have liggende. Det kan variere fra skole til skole, men du kan tage udgangspunkt i følgende:

 • Skoletaske
 • Penalhus, blyant, viskelæder, farveblyanter, blyantspidser og saks
 • Notatbog og en mappe til dokumenter
 • Høretelefoner – hvis børnene får tablet af skolen
 • Bogbind til skolebøger
 • Ekstra tøj til skiftekassen
 • Regntøj og støvler
 • Indendørs sko
 • Gymnastiksko
 • Mærkelapper
 • Madkasse og drikkedunk

Og hvis du mangler lidt inspiration til madkassen, så skal du ikke fortvivle. Vi har flere tips til sundere madpakker.

Udstyr til børnehaveklasse

Overgangen fra børnehave til skole

Føles det som overraskende meget til skolestarten, eller var det som forventet? En af de største forskelle fra børnehaven til skolen, er at skolen generelt har meget mindre garderobeplads til børnene. I børnehaven har man gerne flere steder til opbevaring udover egen hyldeplads, mens man må se sig tilfreds med mindre på skolen.

Den største overgang for barnet er selvstændigheden. Nu må de passe på deres egne ting i langt større grad og have ansvar selv. Lidt skummelt, men også en god læringsproces. Det er ikke altid let at skille mellem dit og mit, og der kan være meget god hjælp i navnemærker. Mærkelapperne bør klistres på alt fra viskelæderet til skoletasken og drikkedunken.

Absolut alle ejendele bør mærkes for at undgå forvekslinger. Specielt i disse tider må vi være ekstra nøje med hygiejne, og være ekstra påpasselige med ikke at blande ejendele som drikkedunke og madkasser.

Personlige mærkelapper til skolen

Fordelen med at vælge navnemærker, som man selv kan designe, er at mærkelapperne er ekstra personlige. Det vil hjælpe barnet med at finde sine egne ting. Så undgår du at lede i glemmekassen med de sure sokker på slutningen af året. Det bør været årets mål.

Udstyr til børnehaveklasse

Hvilke typer navnemærker har man brug for til skolestart?

Ved mærkning af tøj anbefaler vi helt sikkert vores selvklæbende navnemærker. Disse kan enkelt klistres på tøjet, og du behøver ikke at bruge strygejern. Klisterlapperne bør fæstes på vaskeanvisningen i tøjet for bedst mulig holdbarhed. Til tøj uden vaskeanvisning eller tøjmærke, bør man bruge strygelapper. Det kan f.eks. være sokker eller hjemmestrik.

Endnu en vinder er minilapperne, som passer perfekt til små ting som blyanter, farver, viskelædere, linealer og alt andet som hører til penalhuset. Små ting forsvinder lynhurtigt, hvis de ikke bliver mærket. I tillæg synes vi det er super fint at dekorere madkassen, skoletasken, drikkedunken eller skolebøgerne med store navnemærker. Ekstra synlige og ekstra seje med nydelige designs.

Usikker på hvilke navnemærker du bør vælge?

Vi hjælper dig gerne! Du vælger selv det type navnemærke du ønsker, men vi forstår at det kan være udfordrende. Der er trods alt meget at vælge imellem. Derfor remser vi vores anbefalinger op her:

 • Vores selvklæbende navnemærker er de mest anvendelige og kan enkelt klistres på det hele. Perfekt til tøj og personlige ejendele. Vores allermest populære produkt. Tåler 60 graders vaske og tørretumbler. Skal du kun have et sæt med navnemærker, er dette derfor produktet du bør vælge
 • Minilapperne passer perfekt til de mindste ting. Specielt anbefaler til skolebørn og deres små dippedutter
 • Vores store navnemærker giver et ekstra touch til personlige ejendele. Superfine med nydelige designs.

Og ved du hvad som er ekstra coolt? Vores designs og farvevalg går igen i alle vores navnemærker. Det vil sige at du kan mixe og matche både klassiske navnemærker, store navnemærker og minilapper. Så bliver det ekstra sjovt at mærke tøj og sko til skolestart. I tillæg til dette, så finder du flere af vores navnemærke-designs i vores fine wallstickers. Herligt, eller hvad?

Navnemærker

Slidstærke, robuste og vandfaste

Tøj og udstyr bliver udfordret gennem leg og udforskning i løbet af skoledagen – derfor er der behov for ekstra slidstærke navnemærker. Vores mærkelapper er ekstra holdbare, og tåler 60 grader i vaskemaskinen, opvaskemaskinen og tørretumbleren, i tillæg til radiator og kulde. Vi stiller høje krav til kvalitet, og garanterer dig at selv ved hård brug og slitage overtid, bevarer navnemærkerne farve, form og facon.

Den store dag

Tøjet er planlagt og skoletasken tages på. Endelig fremme på skolen står børnene spændte på rad og række og venter. Farverige personligheder er klar til at mødes og skabe nye bekendtskaber. Mange finder sine bedste venner i folkeskolen, og det er hyggeligt  at tænke på at en mulig bedsteven står og tripper i flokken. Alle bliver råbt op, og det er på tide at møde læreren. Et nervepirrende øjeblik. Men på en god måde. En efter en går de frem. Lidt generte, men ivrige. Som stolt forældre ser du dit barn starte en ny hverdag, og første skoledag er en stor og vigtig dag for både børn og forældre. Denne dag huskes for evigt.

Skolestart i børnehaveklassen

Sidste indlæg fra bloggen