Gå til indhold
HjemBlogInspiration og gode tips til en morsom tivoli-fest!

Inspiration og gode tips til en morsom tivoli-fest!

Tivolibursdag

Leder du efter et godt tema til årets børnefødselsdag? Hvad er sejere end at arrangere en børnefest med tivoli-tema! Vi har alle de bedste tips til at skabe en spændende, sprudlende morsom tivoli-fest.

En tur i tivoli eller besøge en stor forlystelsespark bringer sommerfuglene frem i maven. Det er jo spændende at gå ind på et område; fyldt med rutsjebaner, karruseller og boder med spil – ikke at glemme den dejlige duft af popcorn og is.

Oftest er en dag i tivoli en hektisk dag med meget latter og glade hyl. Det kan både skønt og lidt skummelt, og det er netop denne morsomme og spændende følelse du skal prøve at genskabe i børnefesten.

Tivolidirektøren ønsker alle velkommen til børnefest!

Børn sætter utrolig stor pris på, at vi voksne er med i festen eller i børnenes lege. Børnefesten bliver derfor ekstra morsom, hvis du som voksen klæder dig ud som én, der arbejder i tivoli.

Du kan for eksempel være tivolichefen eller en klovn, der skal optræde for børnene. Du kan tilmed også bede om, at alle de voksne at have samme uniform på således man kan se at I arbejder i tivoli. En anden ide kunne også være, at det er den sjove klovn eller tivolichefen, der åbner døren for alle gæsterne og byder dem velkommen i tivoli.

Hvis du arrangerer en børnefest med tivoli-tema og ønsker det skal være præget af en gammeldags tivoli stemning – så tænk på farverne! Hav farverne rødt, hvidt, sort og gul med i festen. Er du tivolidirektør kan du klæde dig i sorte bukser, eller en sort nederdel, hvid bluse eller en hvid skjorte og en hat – gerne høj hat. Måske har du en rød frakke, eller noget lignende? Det kan også være en ide, at sætte nogle gulddetajler på frakken eller jakken, således du ser ud som en ægte tivolidirektør.

Dekorér rammerne for tivoli-festen!

Skab den rigtige tivolistemning på eksempelvis børneværelset eller pynt det område, hvor I har besluttet at børnefesten skal være. Hvis vejret tillader det, er det også en god ide at holde tivoli festen udenfor. I haven eller i en nærliggende park, det skal I få lov til at bestemme.

1. Farvekoordiner pynten

Farvetema: Hold jer gerne til ét farvetema til tivoli-festen. Pynt stuen eller stedet I skal være med farvrige balloner. Hvis i har valgt rødt/hvidt tema, så lad ballonerne være i disse farverne også. Drys konfetti, og læg pyntebånd eller serpentiner ud på bordet. Sæt gerne et festhorn ved siden af hver tallerken.

Pynt: Har i tid, kan du lave et papskilt, hvorpå du skriver “Tivoli” og som du hænger op i stuen, eller hvis I skal være ude, så kan du binde det fast til et træ. Har du en lyskæde med små lys derhjemme, så ser det ekstra festlig ud hvis du snurrer den rundt “tivoli”-skiltet. Pynt med masse balloner og lav en sjov atmosfære til en sprudlende sjov børnefest.

Idet alle gæsterne ankommer kan du dele billetter ud! Gerne nogle du har klippet ud af farverig papir, som fungerer som indgangsbilletter til tivoliet. Du kan også dele billetter ud som tæller som betaling, hvis du arrangerer forskellige stationer med spil og lege. Måske til og med når de henter mad, popcorn og slik.

Download indgangsbilletter her!

Lad temaet gå som en rød tråd; både hvad angår indbydelserne, dekorationerne, maden og legene. Se vores forslag til, hvordan du kan lave indbydelser med tivoli-tema nedenfor. Se også vores tips til, hvordan du serverer maden, pynter kagen, samt tips til legene til børnefesten.

Velkommen til morskaben! Mærker du sommerfuglene i maven, og kan du høre de glade skrig fra rutsjebanen?

Download indgangsbilletter til tivoli-festen her:

Indgangsbilletter

Indbydelse

2. Print vores fine indbydelser

Tips til spil og lege til børnefesten:

Holder I børnefesten i nærheden af en legeplads, kan I benytte jer af det som findes der. Lad klatrestativet, gyngen og vippen blive karruseller og rutsjebanen i fantasien. Har du en gynge i haven er det også udmærket! I kan pynte den med nogle balloner, sådan at den bliver til en spændende karrusel.

4. Festlige og nemme børnelege

Fiskedam

Det er en klassisk aktivitet og som passer godt ind i et tivoli.

Du behøver et stykke stof, gerne et tæppe eller et lagen. En fiskestang eller en lang, tynd pind, nogle vaskeklemmer og små gaver; som for eksempel viskelæder, blyanter eller slikposer. Hæng et stykke stof i døråbningen eller mellem to træer. Lad børnene stille sig op i række og lad et barn; en efter en «fiske» i fiskedammen. Personen; gerne en voksen eller en ældre søsken, der sidder bag stoffet, sætter en lille gave på pinden ved hjælp af vaskeklemmen. Når gaven er sat på, hiver den voksne lidt i fiskepinden, således at barnet mærker at der er bid på krogen.

Sæt klovnenæsen på klovnen

En gammel klassisk børneleg som passer perfekt, hvis du skal arrangere en børnefest med et gammeldags tivoli-tema.

Du behøver et stort papirark og en klovnenæse. Hvis du ikke har en klovnenæse, har du brug for et stykke pap eller et tykt ark. Du behøver også farveblyanter, lim og et sjal eller et tørklæde.

Tegn et klovneansigt på det store ark, men uden klovnenæse. Du kan enten bruge en færdig klovnenæse, eller tegne en som du klipper ud fra pappen og farvelægger. På bagsiden af klovnenæsen sætter du dobbeltsidig tape på.

Lad børnene stille sig op i række. Lad det barn, som skal forsøge at sætte klovnenæsen på klovnen få bind for øjenene. Barnet skal nu forsøge at sætte klovnenæsen på rigtige sted med bind for øjenene. Den som placerer klovnenæsen nærmest hvor den skal være, bliver vinderen af legen.

Kast bolde i klovnens mund

Tag et stort stykke pap som du tegner et stort klovneansigt på. Klip derefter et stort hul til klovnens mund. Børnene skal prøve at ramme munden med en bold. Du kan for eksempel lade alle få tre kast hver. Hvis det skal være en konkurrence, får deltagerne et point for hver gang de lykkedes med at få bolden ind i munden på klovnen.

Dåseleg

Lad som du er i tivoli. I en af boderne skal du kaste en blød bold på nogle metaldåser. Du behøver plastikkopper (25 stykker) og en blød bold. Brug gerne fine papirkopper eller metaldåser som du har malt i samme farve. Stable dem ovenpå hinanden; som eksempelvis en pyramide. Det kan være fint, at stable dem på et bord, foran en væg. Alle børn stiller sig derefter op i en række og venter på det bliver deres tur til at kaste bolden. Det barn, som vælter flest dåser vinder legen.

Ansigtsmaling

I aktivitet behøver du ansigtsmaling og pensler.

Hvis du selv, eller nogen du kender kan finde ud af at male på ansigter, er dette et sjov ide at have med på tivoli-festen. Mal børnene som klovne eller bare med et fint mønster på kinden.

3. Ansigtsmaling er morsomt

Mad og slik til børnefest med tivolitema

Pølser med brød, eller hamburgere er passende mad på en tivoli-fest.

Servér juice eller sodavand med sugerør; gerne stribet sugerør i rød, hvid eller guld, for at forstærke følelsen af tivoli.

Når du skal dele slik eller popcorn ud til børnene, så kan du have det stående i en bod hvor børnene kan aflevere én af sine billetter for at hente en pose med slik eller popcorn. Så føles det endnu mere som et rigtigt tivoli! Læg slikket i cellofanposer og bind dem sammen med fine bånd. Gerne blonder i rødt, hvidt eller guld.

Serverer du is kan du placere en isbøtte i en hjemmelavet iskiosk. Der kan børnene pege og vælge hvilke smage de vil ha og om de ønsker drys og måske chokolade- eller karamelsaus. Der behøver ikke være mange forskellige typer is, måske ville tre typer er nok. For eksempel vanilje, jordbær og chokolade. Også her kan børnene også aflevere en tivoli-billet for at hente is til dem selv.

Tips til hvordan du kan dekorere en kage med tivoli som tema:

Prikken over i-en i enhver børnefødselsdag – uanset tema, er selvsagt fødselsdagskagen. Men du behøver slet ikke lave en kompliseret eller kostbar kage for at den skal matche til jeres tivoli tema.

Den nemmeste måde at gøre det på, er at pynte kagen med masse drys eller slik i samme farver festen. Farverige M&M’s, vingummier og andet slik fungerer også udmærket.

Vær kreativ med kagen

Har barnet måske mange små legedyr i plast? En morsom idé er, at bruge dem som pynt på kagen. Du kan for eksempel lave små fødselsdagshatte til hver af dyrene og placere figurerne rundt fødselsdagskagen.

Du kan også bruge dyrefigurerne til at lave dine egne kagetoppe. Lav et lille hul på undersiden af figurerne og sæt dem på et grillspyd i træ eller lignende. Kagetoppene bliver ekstra fine, hvis du maler dem i de samme farver, som du har brugt til tivoli-festen.

Ønsker du, at den skal være ekstra stemningsfuld og ønsker du at forstærke følelsen af tivoli, kan du putte gnistrende kagelys i kagen idet den skal præsenteres. Måske bliver kagen den lysende afslutning på tivoli-festen!

Sidste indlæg fra bloggen