Gå til indhold
HjemBlogJuleværksted: Tips til julegaver og julepynt som børn kan lave

Juleværksted: Tips til julegaver og julepynt som børn kan lave

Enkel hjemmelavet julepynt til årets juleværksted

Juleværksted er en hyggelig tradition som bringer familiemedlemmerne sammen på tværs af alder. Det giver os ikke bare en god grund til at stoppe lidt op og tage en pause fra adventstresset – det giver også ”instant” julestemning!

For at juleværkstedet skal være hyggeligt og stimulere kreativitet, er det vigtigt at skabe en god ramme for det hele. Sørg derfor for at du vælger en dag, hvor hele familien kan samles ved bordet uden stres og mas.

Lav noget gløgg, find brunkagerne frem, sæt noget julemusik på og læg alle hobbymaterialer frem. Farveblyanter, lim, tape, sakse, papir og pap, knapper, garn og bomuld er bare noget af det, som kan bruges. Genbrug er jo både godt for miljøet og lommebogen, og et juleværksted bliver dermed ekstra vellykket, hvis du bruger materialer du allerede har i hjemmet.

Her er tips til julepynt og personlige hjemmelavede gaver, som du kan lave sammen med børnene

Selv om hyggen selvfølgelig er det vigtigste med et juleværksted, kan vi slå to fluer med et smæk, ved at lave ting som rent faktisk er til nytte. For eksempel ved at skabe personlig julepynt, som vi kan tage frem år efter år, eller ved at lave fine gaver til onkler, tanter og bedsteforældre.

Er du i tvivl om hvad du kan finde på sammen med børnene? Her er nogle ideer til hjemmelavede og personlige julegaver og julepynt.

Juletræ i papir

Dette er et typisk eksempel på at det simple ofte er det bedste. Ikke bare er disse juletræer i papir nemme at lave – de passer også ind i moderne interiør, og er derfor også en god julegave. Juletræerne kan f.eks. sættes i vinduskarmen, i bogreolen eller ved årets peberkagehus.

For at lave juletræet har du brug for tynd hobbykarton eller stift papir, gerne i forskellige toner af grøn eller i forskellige mønstre. Fold papiret, tegn mønsteret på og klip

I det du folder papiret ud igen, sørger du for at du folder de indvendige ”striber” i forskellige retninger. Den ene gang ud, den anden gang ind, osv. Det er tricket for at skabe den smarte 3D-effekt, som gør at juletræet kan stå uden støtte.

Juleværksted: Tegn og klip et fint juletræ

Juletræspynt i filt

Hobbyfilt er et materiale som er specielt godt egnet, når man skal arrangere juleværksted for børn. Filten er nemlig blød og let at arbejde med, så selv små børn klarer at klippe i den uden stor assistance. Den har også den egenskab at den ikke frynser, så du behøver ikke at sy en kant.

Juletræspynt af filt er gode julegaver, som børn selv kan lave. Motivet kan f.eks. være juletræer, stjerner, rensdyr, julekugler, peberkagemænd, julesokker og snemænd.

Enkel hjemmelavet julepynt til årets juleværksted

Tegn gerne motivet direkte på filten med frihånd eller brug en peberkageform som skabelon.

Julepynten bliver ekstra flot, hvis I syer to dele sammen og fylder dem med vat eller bomuld. At købe en stor pose med vat kan dog hurtigt blive lidt dyrt, så måske har I en gammel pude som kan ofres?

Pynt til slut med knapper, perler og silkebånd som du limer eller syer på. Rensdyr og nisser kan f.eks. blive ekstra sjove hvis i bruger små plastikøjne med bevægelige pupiller, noget som nemt findes i den nærmeste hobbybutik. Husk at sætte dem i snor, så de let kan hænges på juletræet. Eller måske i en lang snor på væggen?

Enkel hjemmelavet julepynt til årets juleværksted

Snekrystaller af papir

Snekrystaller

Lav hjemmelavede til-og-fra-kort på årets juleværksted

Til-og-fra-kort er sjove at lave selv og er en nem måde at gøre julegaverne mere personlige på. Udgangspunktet kan være blanke kort eller etiketter du har købt i butikken, men du kan også bruge karton fra brugt emballage – hvis den altså er ren.

De hjemmelavede til-og-fra-kort kan dekoreres med det I ønsker. Det kan være tegninger, broderier, glitter, knapper, klistermærker eller motiver som I printer ud fra nettet. Her er det bare at slippe fantasien løs!

Perler siges at være specielt godt for børnenes finmotorik og passer selvfølgelig perfekt ind på juleværkstedet. Mange børn elsker at skabe fine billeder på perleplader, men det er ikke altid så let at finde ud af, hvad man skal bruge dem til. Et godt tip er derfor at stryge dem med et strygejern og lime dem på til-og-fra-kortene.

Lav personlige pakkelapper til julegaverne

En julegaveide: Personlige dekorationer til børneværelset

Hvis du efter årets juleværksted stadig mangler en del julegaver fra børnenes ønskelister, findes der heldigvis mange muligheder for at købe julegaver til børn som også er personlige og betænksomme.

Tre personlige julegaveideer til børn er; vægdekorationer, dørdekorationer og højdemåler med navn til børneværelset.

Vægdekorationer, eller wallstickers som det også kaldes; er klistermærker til væggen som findes i mange forskellige motiver og som er selvklæbende sådan at de enkelt kan fæstes på væggen i børneværelset. Ved hjælp af vægdekorationer kan børneværelset på nul komma fem forvandles til et temaværelse helt efter barnets egne interesser og smag. I kan blandt andet vælge mellem motiver fra universet, eksotiske dyr og prinsesser.

Julegavetips: Personlige Wallstickers til børneværelset er en super julegave

Du kan også vælge en personlig dørdekoration. Dekorationen passer perfekt på døren til børneværelset eller ovenover barnets seng. Dørdekorationen kan bestilles med barnets navn og med de figurer som barnet allerbedst kan lide som for eksempel; skovens dyr, enhjørning, fodbold, håndbold og gravemaskiner.

Alle dørdekorationssæt består af et større hovedelement, et navnebanner og flere små dekorationselementer.

Dørdekorationer fra Identiketter har samme egenskaber som vores vægdekoration og passer perfekt til glatte og let strukturerede flader. Den er også lavet af samme fleksible materiale som nemt og enkelt kan flyttes på og fjernes igen, hvis du skulle ønske det.

Dør-stickers

En højdemåler med navn er også en god og personlig gave. Med dekorative højdemålere kan man nemlig nemt og enkelt følge med i udviklingen af barnets højde. Vores højdemålere er meget populære blandt børn og klistres enkelt på vægge, døre eller skabe.

højdemåler børn

Gave poster

Sidste indlæg fra bloggen