HjemBlogJuleværksted: Tips til julegaver og julepynt som børn kan lave

Juleværksted: Tips til julegaver og julepynt som børn kan lave

Enkel hjemmelavet julepynt til årets juleværksted

Juleværksted er en hyggelig tradition som bringer familiemedlemmerne sammen på tværs af alder. Det giver os ikke bare en god grund til at stoppe lidt op og tage en pause fra adventstresset – det giver også ”instant” julestemning!

For at juleværkstedet skal være hyggeligt og stimulere kreativitet, er det vigtigt at skabe en god ramme for det hele. Sørg derfor for at du vælger en dag, hvor hele familien kan samles ved bordet uden stres og mas.

Lav noget gløgg, find brunkagerne frem, sæt noget julemusik på og læg alle hobbymaterialer frem. Farveblyanter, lim, tape, sakse, papir og pap, knapper, garn og bomuld er bare noget af det, som kan bruges. Genbrug er jo både godt for miljøet og lommebogen, og et juleværksted bliver dermed ekstra vellykket, hvis du bruger materialer du allerede har i hjemmet.

Her er tips til julepynt og personlige hjemmelavede gaver, som du kan lave sammen med børnene

Selv om hyggen selvfølgelig er det vigtigste med et juleværksted, kan vi slå to fluer med et smæk, ved at lave ting som rent faktisk er til nytte. For eksempel ved at skabe personlig julepynt, som vi kan tage frem år efter år, eller ved at lave fine gaver til onkler, tanter og bedsteforældre.

Er du i tvivl om hvad du kan finde på sammen med børnene? Her er nogle ideer til hjemmelavede og personlige julegaver og julepynt.

Juletræ i papir

Dette er et typisk eksempel på at det simple ofte er det bedste. Ikke bare er disse juletræer i papir nemme at lave – de passer også ind i moderne interiør, og er derfor også en god julegave. Juletræerne kan f.eks. sættes i vinduskarmen, i bogreolen eller ved årets peberkagehus.

For at lave juletræet har du brug for tynd hobbykarton eller stift papir, gerne i forskellige toner af grøn eller i forskellige mønstre. Fold papiret, tegn mønsteret på og klip

I det du folder papiret ud igen, sørger du for at du folder de indvendige ”striber” i forskellige retninger. Den ene gang ud, den anden gang ind, osv. Det er tricket for at skabe den smarte 3D-effekt, som gør at juletræet kan stå uden støtte.

Juleværksted: Tegn og klip et fint juletræ

Juletræspynt i filt

Hobbyfilt er et materiale som er specielt godt egnet, når man skal arrangere juleværksted for børn. Filten er nemlig blød og let at arbejde med, så selv små børn klarer at klippe i den uden stor assistance. Den har også den egenskab at den ikke frynser, så du behøver ikke at sy en kant.

Juletræspynt af filt er gode julegaver, som børn selv kan lave. Motivet kan f.eks. være juletræer, stjerner, rensdyr, julekugler, peberkagemænd, julesokker og snemænd.

Enkel hjemmelavet julepynt til årets juleværksted

Tegn gerne motivet direkte på filten med frihånd eller brug en peberkageform som skabelon.

Julepynten bliver ekstra flot, hvis I syer to dele sammen og fylder dem med vat eller bomuld. At købe en stor pose med vat kan dog hurtigt blive lidt dyrt, så måske har I en gammel pude som kan ofres?

Pynt til slut med knapper, perler og silkebånd som du limer eller syer på. Rensdyr og nisser kan f.eks. blive ekstra sjove hvis i bruger små plastikøjne med bevægelige pupiller, noget som nemt findes i den nærmeste hobbybutik. Husk at sætte dem i snor, så de let kan hænges på juletræet. Eller måske i en lang snor på væggen?

Enkel hjemmelavet julepynt til årets juleværksted

Juleengel af en paptallerken

For at lave denne juleengel har du først og fremmest brug for en engangstallerken og en engangsske. Brug gerne miljøvenlige alternativer som svanemærkede tallerkner af pap og bestik i træ eller bambus. Noget som er smart at have, men ikke nødvendigt, er maling, stift papir, bomuld og piberensere.

Lav en engel til årets juleværksted

Start med at male tallerkenen i den farve du ønsker. Pas på at du får malet hele den øverste side af tallerkenen og en stor trekant på bagsiden (se billede).

Fold derefter tallerkenen i to, men oversiden af tallerkenen på indersiden, og klip så englens kjole langs kanten på trekanten – uden at klippe den helt av.

Fold så tallerkenen tilbage og folk englens kjole ned over tallerkenens forside, så forsiden nu fungerer som vinger.

Fæst derefter skeen på bagsiden af englen med tabe. Tegn et ansigt på skeen og lav hår af papir eller bomuld. Piberenseren kan bruges som en glorie. Sæt til slut en snor i englen, så den kan hænges op.

Englen kan blive ekstra sjov og personlig, hvis du printer et billede ud af et familiemedlem, klipper deres ansigt ud og limer det på skeen. Måske ender du op med at lave hele familien?

Lav en engel til årets juleværksted

Lav hjemmelavede til-og-fra-kort på årets juleværksted

Til-og-fra-kort er sjove at lave selv og er en nem måde at gøre julegaverne mere personlige på. Udgangspunktet kan være blanke kort eller etiketter du har købt i butikken, men du kan også bruge karton fra brugt emballage – hvis den altså er ren.

De hjemmelavede til-og-fra-kort kan dekoreres med det I ønsker. Det kan være tegninger, broderier, glitter, knapper, klistermærker eller motiver som I printer ud fra nettet. Her er det bare at slippe fantasien løs!

Perler siges at være specielt godt for børnenes finmotorik og passer selvfølgelig perfekt ind på juleværkstedet. Mange børn elsker at skabe fine billeder på perleplader, men det er ikke altid så let at finde ud af, hvad man skal bruge dem til. Et godt tip er derfor at stryge dem med et strygejern og lime dem på til-og-fra-kortene.

Lav personlige pakkelapper til julegaverne

Last minute julegaver: Wallstickers og personlige dør-stickers til børneværelset

Hvis du, efter årets juleværksted, fortsat mangler julegaver, så findes der heldigvis gode muligheder for at købe personlige og omtænksomme julegaver.

Det kan f.eks. være wallstickers og personlige dør-stickers til børnene.

Wallstickers er klistermærker til væggen, som findes i mange forskellige motiver og som er selvklæbende, så de let kan klistres på væggen i børneværelset.

Ved hjælp af wallstickers kan børneværelset lynhurtigt forvandles til et temaværelse efter barnets egne interesser og smag. I kan blandt andet vælge mellem motiver fra universet, eksotiske dyr og prinsesser.

En nyhed fra Identiketter er personlige dør-stickers, som passer fantastisk på døren til børneværelset eller over barnets seng. Dør-stickers kan bestilles med barnets navn og med de figurer de bedst kan lide, som f.eks. skovens dyr, enhjørninger, fodbold, håndbold eller gravemaskiner.

Alle sættene med dør-stickers består af et større hovedelement, et navnebanner og flere små dekorelementer.

Dør-stickers fra Identiketter har samme egenskaber som vores wallstickers og passer perfekt til glatte og let strukturerede flader. De er også lavet af samme fleksible materiale, som enkelt kan flyttes og fjernes når du ønsker det.

Julegavetips: Personlige Wallstickers til børneværelset er en super julegave

Sidste indlæg fra bloggen

henter..