Gå til indhold
HjemBlogNavnelapper til børn

Navnelapper til børn

Navnelapper til børn

Det er først når barnet skal begynde i børnehaven, at mange forældre opdager, hvor utrolig nyttigt det har været at sætte navnemærker i deres børns ting og sager.

I en hektisk hverdag, hvor meget af tiden går med at hjælpe børnene med deres overtøj og sko, er det blevet et must for pædagogerne i børnehaven at børnenes ting og sager er mærket med navnelapper. Desværre er der nogen forældre, som har tendens til at glemme at mærke overtøjet eller skiftetøjet til deres børn. Derfor kommer der også i ny og næ en lille opfordring fra pædagogerne i børnehaven. Dog siger dette også lidt om, hvor tidsbesparende det er for pædagogerne samt hvor vigtigt det også er, at sætte navnelapper i børnenes tøj og sager så det ikke forsvinder. Det sparer ikke kun dig og de pædagogerne for en masse tid, men også for en masse bøvl.

Navnelapper til babyudstyr

Allerede længe før barnet begynder i børnehaven sætter de fleste forældre nanvelapper i deres børns egendele; hvilket har vist sig at være ganske smart.

Børn knytter sig nemlig tidlig til ting de holder af som for eksempel sutter, bamser, hyggetæpper og sutteklude. Nogen eksperter anbefaler faktisk, at barnet får en sutteklud eller en lille bamse med i sengen – helst en som dufter af mor, da det er med til at berolige barnet og føle sig tryg.

Navnelapper til børn

For de fleste børn bliver suttekluden så vigtig, at den skal medbringes overalt. Dermed er det også en forældres værste mareridt, hvis suttekluden bliver væk (= søvnløse nætter med en masse gråd!).

Så det er altså her vores navnelapper til børn kommer ind i billedet. Ved at mærke barnets yndlingslegetøj, bamser og sutteklud med navn og telefonnummer, er chancen for i som forældre finder barnets egendele igen rimelig stor.

Navnelapper til børn

Selvklæbende navnelapper fungerer ligesom et klistermærke og passer godt til mærking af sutter eller til at sætte dem på den syntetiske vaskelap på suttekluden. Hvis du ønsker at mærke et tæppe uden indsyet vaskelap, eller for eksempel en bamse – gør du dette ved at benytte dig af vores strygelapper. Det er navnelapper, som kan stryges direkte på tekstilet og som sidder som støbt på tøjet.

Én af årsagerne til, at navnelapperne fra Identiketter er geniale til de yngste børn, er fordi at du helt selv kan vælge et motiv. Har dit barn en yndlingsfigur eller et dyr som han/hun elsker over alt på jorden? Så er det vores anbefaling, at du vælger dette som motiv på navnelappen. På den måde kan dit barn nemt genkende sine egendele; til trods for at han/hun ikke har lært at læse endnu.

Vil du have flere ideer til, hvordan du kan bruge vores mærkelapper til børn på bedste vis? Se vores spændende indlæg om navnelapper til børnehaven.

Navnelapper til skolebørn

Når børnene starter i skole, er det stadig vigtigt at mærke dine børns egendele. Ikke kun, når det gælder overtøj; men også når det kommer til børnenes skoleudstyr. Hvor ofte har det ikke hændt at dit barn har lånt et viskelæder eller en vinkelmåler ud til en skolekammerat, uden at få det tilbage? Det er jo ikke fordi skolekammeraterne er nogen tyveknægte, men børn er jo børn og har tendens til at være lidt glemsomme.

I sådan nogle tilfælde er det smart at have nogle ark med selvklæbende navnelapper. Disse klistres direkte på det, du har lyst til at mærke. Til de lidt mindre ting, som for eksempel viskelæder, farveblyanter og mobiloplader, anbefaler vi vores minilapper. Det er navnelapper i halv størrelse og som er lavet til at mærke dine små egendele.

Navnelapper til børn

Et skolebarn elsker også at være med på forskellige fritidsaktiviteter og med det medfølger oftest også meget kostbart udstyr.

Fodboldsko som forsvinder på turneringer, drikkeflasker som på mystisk vis falder ud af tasken på vej til træning eller ridehjelmen som ikke ligger på det sted, barnet sidst har set den. Listen over ting som kan gå hen og forsvinde kan i den grad blive lang; hvilket også er noget som kan ses på kontoen efterfølgende.

Selvklæbende navnelapper til børn, kan derfor blive en god investering som sparer dig både for tid og penge.

Navnelapper til teenagere

Desværre er det ikke sådan, at udfordringerne forsvinder i det øjeblik at din teenager træder ind på gymnasiet for første gang. Selvom de fleste teengere (forhåbentligvis) har lært at passe bedre på deres ting, er de ofte også mere mobile. De bevæger sig rundt blandt venner og i kollektivtrafikken, og de kan stadig havne i situationer, hvor det er nemt at miste eller glemme sine ting.

Navnelapper til børn

Og om det så sker lige så ofte som før, er tingene de mister til gengæld mere værdifulde. De fleste teenagere ærger sig grundigt, hvis deres mobiltelefoner, pc og Ipad skulle blive væk. Så hvis I sørger for, at tingene er mærket med din teeangers navn og kontaktinformation, er chancen for I finder det igen langt større end hvis i ikke havde mærket egendelene med navnelapper.

Et godt råd! Du har måske glemt at mærke nogle af tingene til din teenager? Mærk el-løbehjul, cykel, mobilopladere og cykelhjelmen med seje navnelapper.

Navnelapper til børn

To udfordringer når det gælder navnelapper til børn

1. Indsyede mærker der klør

Vil dit barn heller ikke gå med nogle bestemte stykker tøj på grund af de indsyede vaskelapper i tøjet? Nogen børn er overfølsomme, når det gælder indsyede vaskelapper. De klarer ikke, at gå med det og kan klage over at det klør og stikker.

For enkelte kan strygelapper, det vil sige navnelapper til børn som du stryge direkte på tøjet med et strygejern, være et godt alternativ. Disse navnemærker smelter sig mere ind i stoffet, sådan at de ikke stikker og klør.

Navnelapper til børn

Hvis du synes, at det er synd at klippe vaskeanvisningen af tøjet, så er det faktisk mulig at bestille navnelapper med vaskeanvisning på. Hos Identiketter kan du få motiver, som viser om tøjet skal vaskes på 30, 40 og 60 grader eller i hånden.

Vidste du, at du sagtens kan bruge et glattejern til at sætte vores strygelapper på tøjet? Dette er et hurtigt og smart alternativ, hvis man ikke har et strygejern.

2. At mærke sine egendele er pinligt

Der kommer en dag i de fleste forældres liv, hvor alt du foretager dig synes din teenager bare pinligt. Desværre kan det problem også opstå, når du vil mærke tingene til din teenager med navn. Men det er der ingen grund til at være pinlig over. Det ville da være utrolig synd, at det højelskede tørklæde eller høretelefonerne skulle blive væk grundet manglende navnemærking.

Heldigvis findes der nogle måder, hvorpå du kan løse dette problem. En løsning er, at sætte navnelapperne på steder, hvor de ikke er så synlige – men hvor de alligevel er nemme at finde dem hvis nogen skulle lede efter dem. En madkasse kan for eksempel have en navnelap på indsiden af låget, i stedet for midt på forsiden. Mens du på en jakke kan sætte navnelappen på bagsiden af den indsyede vaskelap og ikke foran, som måske er det mest naturlige.

Navnelapper til børn

Du kan også undgå at bruge navnelapper i stærke farver eller med motiver som gør dem synlige. Hos Identiketter kan du for eksempel bestille helt enkle og neutrale navnelapper, uden motiv og med hvid bagrundsfarve. Ved at vælge dæmpede og neutrale farver på navnelapperne, undgår du at de tiltrækker sig unødvendig opmærksomhed.

Det smarteste råd er, at lade din teenager bestemme selv hvordan navnelappen skal se ud. Hos Identiketter har vi et stort udvalg med motiver og farver som passer til børn i alle aldre, ved at vælge selv bliver det måske ikke så pinligt at mærke sine egendele alligevel.

Sidste indlæg fra bloggen