Gå til indhold
HjemBlogSådan laver du hjertekort til Valentines Day

Sådan laver du hjertekort til Valentines Day

Valentines Day

14. februar er kærlighedens dag! Der kan være mange forventninger til Valentinsdag. Den er elsket (og mindre elsket) af både børn og voksne. Valentinsdagen behøver nødvendigvis ikke at bestå af roser, smykker og overdådige gaver. Giv hellere noget, der kommer fra hjertet. Giv et kort som gave på valentinsdag til barn eller voksen – ven eller kæreste. Der bliver sat pris på det, uanset hvem du giver den ekstra opmærksomhed til. Vi har lavet et hjertekort som passer godt til både valentinsdag, morsdag eller hvilken som helst anden dag. Kortene kan laves i børnehaven, hjemme eller hvor end du har tilgang til papir som kan foldes. Det går også dejligt hurtigt at lave kortet. Følg de enkle trin under og prøv!

Hvordan laver du et hjertekort til Valentinsdag til både børn og voksne?

Følg disse simple trin for et kreativt, enkelt og sødt kort.

  • Fin et ark papir, pap eller noget andet foldbart. Lav en kvadrat ud af materialet . vi anbefaler 15×15 cm størrelse – men du kan selvfølgelig lave den så stor eller lille som du klarer.
  • Fold kvadratet i to diagonalt, så du laver en trekant
  • Åben kvadratet og lav et tilsvarende fold på den anden siden.
  • Derefter åbner du kvadratet igen, og folder to ”tutter” over hinanden som vist på billedet under.
  • Så tager du de andre ufoldede tutter og folder den samme vej opover
  • Du har nu næsten et færdigfoldet hjerte, men for at blødgøre kanterne laver du fire små flapper, for at få en mere rund for på den øverste del
  • Og vips – så er du færdig! Klister et stort navnemærke på for et lille ekstra touch!

Skriv gerne gode ord og beskrivelser til den som skal have kortet, og voilá, så har du et fint kort på nul komma niks! 😍

Valentinsdag

Hvorfor fejrer vi Valentines day?

Mange tror det at fejre Valentines day er en moderne opfindelse, som kun er skabt for at sælge chokolade, Valentines-kort, blomster og hjerteballoner. Dette er dog langt fra sandt, da den første Valentines day blev markeret i Rom så tidlig som 400-talllet.

Dagen er faktisk opkaldt efter en ægte person. Valentin var præst og læge, og så havde han et specielt godt ry i det romerske kejserrige. Kejseren ønskede at blive ven med Valentin, men kun hvis han afstod fra kristendommen og vendte tilbage til de romerske guder. Da Valentin nægtede at gøre som kejseren befalede, blev han dømt til døden. Efter hans død bestemte paven i år 469 at den 14. februar skulle fejres til ære for Valentin, som blev udråbt til helgen.

I årenes løb har Valentines day rigtigt nok fået en helt anden betydning for de fleste, og i dag er det kærlighed og romantik som står i fokus. Man ved ikke helt hvornår det ændrede sig, men den engelske poet Geoffrey Chaucer skrev i 1400-tallet et digt som knytter Valentines day til romantisk kærlighed for første gang. Det kan derfor godt være, at det er ham vi skal takke for en Valentines Day som den er i dag.

Valentines day er ikke bare for kærester

hjertekort

Den mere moderne variant af Valentines day kommer oprindeligt fra de engelsktalende lande, men har nu fået fodfæste i store dele af verden.

Dagen er ikke længere bare forbundet med romantisk kærlighed. I USA er det f.eks. helt normalt at give kort til venner og bekendte på Valentines day. Alt fra forældre til bedsteforældre til kollegaer og andre personer, der betyder noget for dig.

I mange amerikanske skoleklasser er det meget normalt at alle børnene giver et kort til både læreren og hinanden. Her er Valentines day ikke bare forbeholdt kærester, de ønsker at alle skal føle sig elsket og værdsat. Det synes vi er en fin tanke, da det at give hinanden denne type positive opmærksomhed, ofte er noget som glipper for os i en hektisk hverdag.

valentinsdagen

Kort til Valentines day

At give et fint kort til noen er for mange essensen i fejringen af Valentines day, gerne tilføjet af nogle ord om hvorfor netop denne person betyder noget for dig. Enkle hilsner som ”God Valentines day”, ”til min hjerteven” og ”de bedste ønsker for Valentines day” vil selvfølgelig også blive godt modtaget.

Traditionen med at give et kort til nogen man har kær er heller ikke en ny opfindelse, da man i USA og Storbritannien begyndte at masseproducere denne type kort allerede i 1800-tallet.

Men selv om traditionerne knyttet til Valentines day er gamle, er der ikke nogen tvivl om at butikkerne tjener godt på folks ønske om at give hinanden lidt opmærksomhed. Noget som fører til mange brugte penge og en masse unødvendigt skrald.

I en tid hvor fokus på genbrug er større end nogensinde før, passer det derfor ekstra godt at kunne lave et hjertekort til Valentines day selv, gerne sammen med børnene. Ofte kan du bruge ting du allerede har, som karton, ark eller pap. Det at lave kortet selv er både smart, kreativt og sjovt!

Sidste indlæg fra bloggen