Gå til indhold
HjemBlogGode ideer til personlige gaver- og kort til fars dag

Gode ideer til personlige gaver- og kort til fars dag

Fars dagFars dag er lige rundt om hjørnet, men hvad giver du manden «der har alt»? Her er gode ideer til personlige gaver- og kort til fars dag, som med garanti vil falde i smag hos familiens største superhelt.

I en hektisk hverdag er det let at tage hinanden for givet. Vi behøver derfor nogle gange at stoppe op og give lidt ekstra kærlighed til de mennesker vi holder meget af. Det er måske også en af grundene til at mange af os, er blevet så glade for traditioner.

At fejre vores fædre bunder i en lang tradition, der faktisk går helt tilbage til de katolske lande i middelalderen. Dengang var det nemlig skytsenglen Joseph, som blev set som en god faderfigur og man valgte derfor at fejre ham.

I nyere tid var det amerikaneren Sondra Louise Dodd, som sørgede for at genskabe traditionerne omkring fars dag; præcis som vi fejrer og kender den i dag. I 1909 startede hun nemlig kampen for fædrene. De skulle på lige fod med mødrene også have deres helt egen dag. Siden dengang har traditionen omhandlet at videregive kærlighed og opmærksomhed til vores fædre og mødre.

Men hvordan fejrer man fars dag? Hvor meget tid og penge bruger på denne dag, varierer fra familie til familie. Mens nogen har fokus på at give gode gaver, vælger andre at samle familie og venner til et lille selskab. Her er nogle gode ideer til hvordan du kan fejre fars dag og give din far en hyggelig dag, uden at det nødvendigvis behøver at koste en dyr skjorte.

Lav dit eget kort til fars Dag

fars dag kort

Et fars dag kort er blevet en uundværlig del af fejringen af fars dag. I butikkerne findes der utallige fine kort du kan købe. Men det er ofte mindst lige så hyggeligt at lave et hjemmelavet kort sammen med dine børn.

Børnetegninger som dekoration på et kort er en rigtig klassiker. Hvis dine børn er glade for at tegne kan de for eksempel tegne et fint portræt af deres far; noget som garanteret også vil bringe et smil frem hos faderen.

En anden sød idé, specielt hvis du har en nyfødt eller små børn, er at pynte kortet med børnenes fødder- eller håndaftryk.

Gamle billeder er også helt genial ide, når man skal lave smukke kort til fars dag. Du kan for eksempel finde gamle billeder frem af både din mand og dine børn, og derefter lave en collage af billeder fra hvert år han har været far.

Du kan også finde gratis fars dag-kort på internettet. Identiketter har lavet nogle super flotte fars dag-kort, som du nemt og enkelt kan hente ned på din computer og printe dem ud helt gratis. Farvelæg selv, eller vælg mellem et lyserødt eller blåt tema.

fars dag kort

Fars dags-kort “farvelæg selv”: Hent her.
Fars dags-kort “lyserød”: Hent her.
Fars dags-kort “blå”: Hent her.

En anden ide, er at lave et kort med en masse hjerter. Her finder du opskriften på hvordan du folder et hjertekort til valentinsdag. Kortet passer også til fars dag, hvis du ønsker at give lidt ekstra kærlighed til din far.

fars dag kort

Hvad skal man skrive på et fars dag kort?

Der findes visse sætninger som vil ramme lige i hjertet hos din far. Det kan være sætninger såsom hvor meget han betyder for dig og hvorfor han er vigtig for dig. Mange vælger også at skrive humoristiske tekster på kortet. Her er nogle gode ideer til hvad dine børn kan skrive på kortet til deres far.

«Kære far. Uanset hvor hård din dag har været, så husk på at vi elsker dig».
«Glædelig fars dag og hvor er du heldig at du har en så fantastisk datter som mig!»
«Kære far, jeg elsker dig (… næsten ligeså højt som min mobiltelefon)»
«Far, du har altid været en, jeg ser op til – uansett hvor høj jeg enden bliver!»

Gaveideer: Billeder med håndaftryk

fars dags gaveFod- og håndaftryk kan også bruges til mere end bare til et kort på fars dag. En sød ide er at lave billeder af både hænder og fødder, som I derefter rammer ind og giver i gave.

Du kan for eksempel spørge om du må få et håndaftryk af din mand (selvfølgelig uden at fortælle ham hvad du skal bruge det til!) og derefter placere dit barns håndaftryk over din mands håndaftryk. Ved at bruge en anden farve ved barnets håndaftryk, kommer forskellen i størrelsen tydeligt frem. Du kan eventuelt også lave et større billede med håndaftryk fra alle familiens medlemmer.

Husk at sætte alder eller dato på billederne, da vores børn som bekendt vokser enormt hurtigt. Inden du ser dig om, vil l se tilbage på denne dag og undre jer over hvor små hænder jeres børn havde engang.

Gaveideer: Far; set med børnenes øjne

En anden sjov og gratis fars dag gave er at give dit barn (eller børn) en opgave; hvori de skal besvare en række spørgsmål om hvordan de opfatter deres far. Lav et «Sådan er far» skema hvor du skriver en række spørgsmål ned med børnenes forskellige svar. Find også et nyere billede af din mand og dine børn sammen, og dater arket med dato og børnenes alder. Print skemaet ud og placerer det sammen med kortet I har tænkt jer at give far.

Du kan for eksempel stille spørgsmål som:
· Hvad plejer far altid at sige til dig?
· Hvad gør far glad?
· Hvad gør far ked af det?
· Hvad gør far for at få dig til at grine?
· Hvordan var far, da han var barn?
· Hvad kan far bedst lide at lave?
· Hvad er far god til?
· Hvad er far ikke så god til?
· Hvis far skulle blive berømt, hvad vil han blive berømt for?
· Hvad kan du godt lide at far og dig laver sammen?
· Hvad gør far, som gør dig stolt?
· Hvis far havde været en tegnefilmsfigur, hvilken tegnefilmsfigur ville han så have været?
· Hvad er fars yndlingsmad?
· På hvilken måde kan du se, at dig og far ligner hinanden?
· På hvilken måde kan du se, at dig og far er forskellig?
· Hvordan ved du at far elsker deg?

Børnenes svar på disse type spørgsmål medfører ofte gode grin hos os voksne. Men de smelter også samtidig vores hjerter.

Giv din far en oplevelse i fars Dag gave

Morgenmad på sengen

Chokolade, kaffekrus med tekster som «verdens bedste far», sokker og skjorter. Butikkerne bugner med fine ting som du kan købe til din far. Men der er heldigvis også meget andet man kan gøre og lave uden at det skal koste en bondegård.

At tilbringe tid sammen koster ofte ingenting og kan skabe livslange minder. Tænk på hvilke interesser din far har og spørg ham om du må være med. Om det så er en tur i skoven, spille et spil eller at se en fodbalkamp på tv eller stadion.

Morgenmad på sengen er en rigtig klassiker. Sæt din alarm, sådan at du vågner tidlig og overrask derved din far med friskbrygget kaffe, varme rundstykker, yoghurt, scramble eggs eller noget andet din far rigtig godt kan lide.

Enkelte vælger at fejre farsdag med en middag på en lækker restaurant. Men hvorfor ikke flytte restauranten hjem til jer selv? En ide kan være at gøre køkkenet eller spisestuen om til en hyggelig restaurant og servere det far elsker allermest. Dæk bordet med en pæn dug, find det fine servise frem og print en menu ud med dagens ret og dessert. Sørg for at skabe en hyggelig stemning ved at tænde nogle stearinlys og sæt gerne lidt rolig musik på i baggrunden.

Gode grin forlænger livet og hvem fortjener det mere end din far? Få børnene med på at lave deres eget stand-up show til ære for deres far. Har han nogle vittigheder eller historier som han altid fortæller? Hvis dette er tilfældet, kan I være sikre på at han synes de vittigheder i fremfører er sjove når I genfortæller dem.

Hvis I behøver mere inspiration er internettet fyld med de såkaldte «dad-jokes». Det vil sige; gode, men lidt platte far-vittigheder, som vil få hele familien til at grine.

Fædrene sætter ofte også stor pris på at få et gavekort. Et gavekort kan for eksempel indeholde en 15 minutters fodmassage eller et fodbad. Har din far nogle faste huslige opgaver, som han synes er lidt kedelig? Hvis dette er tilfældet, kan du afhjælpe din far, hvor du tilbyder din hjælp. Det kan for eksempel være at tømme skraldespanden, ordne opvasken, vaske bilen eller gå en tur med hunden.

børn

Sidste indlæg fra bloggen