Gå til indhold
HjemBlogDIY-tips: Seje og billige kostumer til børn

DIY-tips: Seje og billige kostumer til børn

Seje børnekostumer du selv kan lave

Mange børn elsker at klæde sig ud, for findes der noget morsommere end at gå ind i rollen som en anden person, en fantasifigur eller en filmhelt? Kostumer til børn kan gøre ondt i lommebogen. Her er nogle tips til et billigere alternativ.

Specielle anledninger såsom karneval, halloween og temafødselsdage er højdepunkter for alle børn som elsker at klæde sig ud. Men hvis du køber alle kostumer i specialbutikker, og gerne en ny figur hver gang, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse. Børn vokser så hurtigt, at du risikerer at det du købte til halloween i oktober, allerede er blevet for småt til temafødselsdagen i maj.

Heldigvis er det sådan, at man med lidt fantasi og enkle midler nemt kan lave kostumer som børnene vil elske. Her er nogle tips til, hvordan du kan undgå at tømme kontoen således at dit barn alligevel kan klæde sig ud.

Enkle dyrekostumer i alle varianter

Dyr som katte og hunde er nogle klassikere, når børn skal klæde sig ud. For det ikke bare verdens sødeste dyr – det er jo også morsomt at kravle rundt på alle fire og sige mjaue- og gø-lyde!

Alt du behøver for at lave disse kostumer er, en base af ensfarvede tøj, for eksempel  sort, hvidt, lyserød eller brunt. Basen består af en langærmet trøje eller en t-shirt og strømpebukser. I kan derudover vælge at tilføje shorts eller en tyl nederdel, hvis I har dette.

Alle katte og hunde skal selvsagt også have ører og hale. Ører kan du lave selv ved at klippe dem ud i pap og lime dem fast på en gammel hårbøjle. Du kan også bruge en anden type tekstil, som er stiv nok til at holde sig oppe.

kostume til børn

Haler kan du lave på mange forskellige måder. Du kan for eksempel finde et par gamle strømpebukser som barnet er vokset ud af og klippe det ene ben af. Fyld den med tøjrester, papir eller lignende, således at den får den rigtige tykkelse, og sæt den derefter på et bælte som dit barn kan have rundt om sin tajle.

Ikke at glemme;  lad den lille kat få en sød snude og knurhår ved hjælp af lidt teatersminke eller en eyeliner.

Download maske til pandakostume

Pandaen er verdens sødeste bjørn og en stor favorit hos mange børn! Heldigvis kan man også efterligne pandaen ved at lave en dyrekostume.

Med sine store, sorte cirkler rundt om øjenene, er ansigtet det mest karakteristiske ved pandaen. Hvis du ikke vil bruke sort og hvid teatersminke til at lave pandaens ansigt, har vi et super godt alternativ.

Ved at trykke her kan du helt gratis downloade og printe vores super søde pandamaske ud til dit barn.

Download

download pandamaske kostume

Selve kostumet laver du af nogle sorte strømpe- eller gymnastikbukser, en sort og gerne tætsiddende hættetrøje og en hvid t-shirt. T-shirten skal være uden på den sorte hættetrøje, rul gerne skjorteærmene lidt op sådan at det minder om pandaens hvide mave. Hvis du vil gøre kostumet lidt mere avanseret, så kan du klippe en hvid, rund mave af en gammel t-shirt og lime det midt på den sorte hættetrøje.

Psst, har du set alle vores fine plakater med pandamotiver til børneværelset?

Kostumer til skumle skabninger

Til halloween eller på udklædningsfødselsdage synes mange børn, at det er sjovt at klæde sig ud som noget ekstra farligt. Et af de nemmeste kostumer du kan lave selv, er skeletkostumet. Også her er udgangspunktet for kostumet en ensfarvet base bestående af en sort langærmet trøje og sorte strømpebukser.

Det hvide skelet laver du ved hjælp af hvid, tyk tape. Klip tape af i passende størrelse og fæst dem på den sorte base, sådan at det ligner et skelet.

Mumie er også et af de letteste kostumer. Alt du behøver er et hvidt lagen, en hvid trøje eller t-shirt og hvide strømpebukser eller leggings. Klip dit lagen op i strimler og lim eller sy dem fast på kryds og tværs ovenpå den hvide trøje og på strømpebukserne.

Hvis I vil gøre mumien ekstra farlig, kan I sminke ansigtet helt hvidt og male sorte cirkler rundt om øjnene. I kan også snurre nogle strimler fra lagenet over panden og hovedet, men pas på at det ikke bliver for stramt.

Kostumer af lagen og gamle tekstiler

Gamle, hvide lagener er også perfekte til at lave et spøgelseskostume, du behøver bare at klippe hul til øjnene og munden. Eller hvad med at lade barnet klæde sig du som en græsk gud og bruge lagenet til at lave sit eget toga-kostume?

Kapper er et centralt element i mange kostumer, da de både bruges af prinsesser, superhelte, riddere og hekse, og de er meget enkle at lave selv. Det kan være godt at huske på, at lave kappen i en neutral farve, for eksempel sort, sådam at den kan brukes i flere forskellige sammenhænge. Hvis du ikke har noget gammelt stof liggende som passer, for eksempel fra noget sengetøj, så sælger de fleste tekstilbutikker ofte velourstof til billige penge.

kostume børn superhelt

Klip stoffet i rigtig længde og sy en foldekant helt øverst hvor du trækker et bånd igennem, således at kappen kan sidde fast over barnets skuldre. Et tryggere alternativ er at bruge burrebånd, da den nemmere giver sig hvis nogle skulle hive i barnets kappe.

Andre billige og enkle kostume ideer til børn

Clark Kent: Et smart trick er, at bruge gamle kostumer på ny, men med et nyt twist. Hvis barnet for eksempel allerede har et Superman-kostume eller en t-shirt med det berømte “S” skrevet på, så kan barnet klæde sig ud som Clark Kent, som jo er Supermans’ alias. Find en hvid skjorte frem, et par sorte bukser og et par sorte briller Hvis I har dette. Knap halvdelen af skjorten op, sådan at Supermansdragten vises på inder siden og vupti… så er du Clark Kent!

Bankrøvere eller røverne fra Andeby? Hvordan ser en bankrøver ud? Her kan man lade fantasien løbe frit, men i børnenes verden har de oftest sorte masker for øjnene og en stribede trøje på. Mens de lidt dumme røvere i Andeby som børnene ser på fjernsynet har røde trøjer på med et hvidt fangenummer på brystet. Hvilket jo også er meget enkelt at lave selv.

Prinser-, prinsesser- og enhjørning kostumer: Mange børn har klædeskabet fyldt med flot tøj som de næsten ikke får brugt før det er blevet for småt. Farverige og skinnende tøj passer specielt godt til prinser, prinsesser og enhjørninger. Prikken over i-en er selvsagt en fin krone eller et enhjørninge horn som I kan lave ud af pap. Brug et hårbånd til at sætte det på hovedet. Husk, at prinser ofte også har kapper og fine medaljer på brystet.

Har du forresten set vores gode tips til hvordan arrangerer man en fødselsdag fyldt med enhjørninger?

Robotkostume: For at lave dette kostume behøver du en stor papkasse, da den skal kunne dække barnets overkrop. Klip et stort hul på den ene side af papkassen. Hullet skal være stort nok til at barnet kan stikke hovedet igennem det. Den anden side lader du være helt åben. Klip derefter hul på hver langside af papkassen, sådan at barnet kan trække sine arme igennem disse huller.

Mal papkassen grå eller brug gaffatape for at få det metalliske robot-look. På forsiden af papkassen (barnets mave) kan du lime «knapper» på i forskellige farver.

Lav din en egen udklædningskasse

Mange forbinder kostumer med temafødselsdage og anledninger som halloween og karneval, men at klæde sig ud kan man bestemt også gøre året rundt. Forskning viser nemlig, at rolleleg er vigtigt for børnenes udvikling; blandt andet når det gælder sprog og empati. Ved at give barnet tilgang til udklædningstøj, stimulerer du til denne type leg.

udklædningstøj med briller og hatt

Et tips er, at fylde en kurv eller en kiste med forskellige udklædningstøj. Dette behøver slet ikke være en kostbar affære. Måske du selv har noget tøj som ikke passer dig længere? Børn elsker at klæde sig ud som mor og far.

Skjorter, tasker, kjoler, tørklæde, bælter, gamle briller og sko er perfekte til kassen med udklædningstøj. Spørg gerne familie og venner om de har noget børnene kan arve fra dem. Findes der noget sejere til samlingen end bestefars gamle hat og bestemors flotte taske.

Genbrugsbutikker er for øvrig rene skattekamre for udklædningstøj. Oftest er det sådan at det billige tøj, de lidt mere specielle ting som butikkerne har svært ved at få solgt, er det som er det sjoveste at bruge til udklædning.

Sidste indlæg fra bloggen