Gå til indhold
HjemBlogEnhjørningefødselsdag – tips til børnefødselsdagen

Enhjørningefødselsdag – tips til børnefødselsdagen

Enhjørninger er en populær figur for mange børn, og du finder mange gode forslag til enhjørningekage og enhjørningetemaer for en fantastisk enhjørningefødselsdag. Men kan en helt almindeligforælder lave noget som ser så fint ud som på instagram? Selvfølgelig 🙂 

Invitationer til enhjørningefødselsdag

Invitationer til enhjørningefødselsdag

Først og fremmest skal invitationerne selvfølgelig på plads til en børnefødselsdag! Der findes flere alternativer for indbydelser. Man kan købe kort, lave dem selv, eller måske sende en mail ud til de andre forældre? Men det er lidt sjovere at kunne give invitationer til vennerne selv. En billig og god løsning er at printe sine egne fine invitationer til sin enhjørningefødselsdag. Derfor har vi lavet helt nydelige invitationer, som du selv kan printe ud – selvfølgelig med et fantastisk enhjørningetemaDownload og print (eller send dem som mail). Uanset hvad du gør, så sætter du tonen til en uforglemmelig fejring for den lille som elsker enhjørninger.  

Enhjørningekage  

Enhjørningekage

udgangspunktet er det ikke så svært at lave en klassisk enhjørningekage. For at lave hornet er der to løsninger. Den nemmeste er at bruge en isvaffel. Enten kan du lade den være som den er, ellers kan du lakere den med en spiselig farvespray, som du finder i butikker med kage og bageudstyr 

Hvis du vil udfordre sig selv lidt mere, kan du lave hornet selv. Det er ikke alt for svært, da du kun har brug for noget fondant.  Du kan købe færdigfarvet fondant, ellers kan du farve fondanten med lidt konditorfarve. Vi anbefaler dog at købe den færdigfarvede 

Sådan gør du:  

For at lave et enhjørningehorn laver du en lang tynd pølse af fondanten. Pølsen skal være tykkere i den ene ende. Derefter snor du fondantpølsen rundt om et grillspyd. Du kan sno flere forskellige farver sammen. Du fæster dem til hinanden med lidt vand og så lader du hornet tørre til det er stift.  

Fæst hornet i kagen med enden af grillspyddet. Lad barnet vælge sin yndlingskageMåske det er en dejlig saftig chokoladekage 

Lav to ører af fondant og fæst dem til kagen med grillspyd eller tandstikker 

Det lyder enkelt – men det kræver lidt øvelse og indsats for at lave kager så fine som på instagram. Husk ikke at vise for mange billederaf de flotte instagramkager til barnet – så har du sikret dig hvis det hele skulle gå galt 🙂 

Enhjørningecupcakes  

Det er jo lidt uretfærdigt, hvis det bare er dig som skal lege med fondanten. Børn elsker at forme, og der er ingenting små enhjørningefans bedre kan lide end at være med til at lave horn. Det bliver hurtigt lidt varierende æstetik når den lille hjælper, men fødselsdagsbarnet vil hygge sig enormt!  

For ørene så kan i lave små kugler og klemme dem flade. Det er smart hvis du er med på siden og hjælper. Måske kan barnet lave horn og du kan ordne ørene? Her behøver I ikke at fæste dem med tandstikker, men bare sætte dem i frostingen på cupcaken.  

En fantastisk opskrift på frosting 

Denne opskrift er nem og en favorit hos børnefamilier. Fungerer godt til kage og cupcakes.  

  • 250 gram Philadelpia 
  • 150 ram romtempereretsmør (hvis du har glemt at tage smøret ud af køleskabet, kan du bruge flydende)  
  • 200 gram flormelis 
  • 4-5 tsk. Kakao eller en anden smagstilsætning 
  • Konditorfarveom ønskeligt 

Dække bord til en enhjørningefødselsdag 

Dække bord til en enhjørningefødselsdag

Find et farvetemamåske nogle pastelfarver eller regnbue? Et tip er at klistre vores wallstickers med enhjørningemotiver direkte på bordedt, i tillæg til at pynte med balloner med enhjørninger. Man kan også lade børnene tegne på papirdugenHvad med at printe nogle søde enhjørningebilleder som de kan farvelægge? Sæt farveblyanter ud ved bordet og giv hvert barn et ark.  

Download

Bordkort 

Dæk bordet med søde bordkort

Til enhver børnefødselsdag er det smart at have bordplaceringer for de energiske fødselsdagsgæster. Her kan du downloade vores speciallavede bordkort til årets fødselsdag. De er både dekorative og specielle – og så kan de farvelægges af både gæster og fødselsdagsbarn.  

Download

Enhjørningeslikposer til fødselsdagen  

Enhjørningeslikposer til fødselsdagen

For ekstra personlige og søde slikposer synes vi det er super fint at bruge vores store navnelapper med enhjørningemotiver for at lukke slikposerne. Store navnelapper er også gode til at pifte slikposen op, eller til at mærke drikkedunkemadkasser eller cykler.  

Slå på kasserollen – Topfschlagen 

Er du træt af den traditionelle skattejagt og ønsker en ny leg til fødseldagen? En gammel klassiker fra Tyskland er måske den nemmeste måde at introducere en ny leg for børnene – og det bedste, det kræver næsten ingen forberedelse!  

I ”Topfschlagen” får børnene en efter en bind for øjnene. En slikpose placeres under en kasserolle og placeres et sted på gulvet. Barnet, som har bind for øjnene, får en træske til at slå på gulvet med, imens det kravler rundt og leder efter kasserollen. De andre gæster står rundt om (pas på fødderne) og råber om det er varmt eller koldt. Når barnet finder kasserollen, tages bindet for øjnene af, og slikposen er vundet! 

Vil du have et enhjørningetwistFæst et enhjørningehorn på kasserollen og kald det ”slå på enhjørningen”. 

Sidste indlæg fra bloggen