Gå til indhold
HjemBlogTemafødselsdag: Sådan arrangerer du en fantastisk gravemaskinefødselsdag

Temafødselsdag: Sådan arrangerer du en fantastisk gravemaskinefødselsdag

Gravemaskinefødselsdag

Når man skal arrangere børnefødselsdag med et bestemt tema, er der mange forældre som falder i fælden og handler alt pynten i dyre butikker. Men en temafødselsdag behøver ikke at koster meget, her får du alle tips til at arrangere en sjov og rimelig gravemaskinefødselsdag.

Gravemaskiner er et populært tema for børnefødselsdage, da det både passer indenfor og udenfor. Meget af pynten har du måske allerede hjemme, ellers kan du finde gratis manualer, som du kan printe ud hjemme.

Gratis invitationer til gravemaskinefødselsdag

Tonen for festen sættes allerede ved fødselsdagsinvitationerne. Man kan altid købe færdige invitationer, men du kan også lave dine egne med et mere personligt præg. Måske har du et billede af fødselsdagsbarnet, som passer perfekt med temaet? Print billedet ud og skriv information som barnets navn, dato, klokkeslæt og sted på bagsiden. Fødselsdagsinvitationer behøver ikke at være mere komplicerede end det.

Gratis invitationer til gravemaskinefødselsdag

En anden billig og enkel løsning er at bruge vores superfine færdige invitationer med gravemaskinemotiv. Disse kan du downloade og printe ud eller sende til gæsterne via mail.

Download invitationer her

Download mail-invitationer her

Vi har også store selvklæbende navnelapper med gravemaskinemotiv, som kan bruges til at pynte fødselsdagsinvitationer med eller til at lime på slikposerne.

Lav en sej kage til gravemaskinefødselsdagen

Et af hovedelementerne i enhver børnefødselsdag er selvfølgelig fødselsdagskagen. Takket være et godt udvalg af kageredskaber og pynt, har mange forældre fundet en ny hobby og dekorerer selv de lækreste kager. Har du færdighederne, kan du forsøge at lave en gravemaskine af marcipan, men der findes heldigvis nogle alternativer for os, som ikke er så gode med hænderne.

Hvis du klarer at gøre dem godt rent, så kan du bruge børnenes plastiklegetøj på toppen af kagen. I mange legetøjsbutikker findes der også pakker med forskellige små anlægsmaskiner, som også kan bruges til pynt.

Om du af hygiejniske grunde ikke vil placere legetøj på kagen, kan det være smart at sætte dem ved siden af kagen på kagefadet. Fjern gerne en del af kagen og stil en lille gravemaskine ved, så det ser ud som om maskinen har været i gang med at grave i kagen. Du kan også placere en lille tallerken på toppen af kagen og sætte et legetøj på, så legetøjet ikke kommer i direkte kontakt med kagen.

Spiselig pynt på kagen kan være runde skumfiduser, som stables oven på hinanden, så de ligner store kabeltromler. Slik som vaniljefudge, brune M&M’s og Kit Kat er også smart pynt, da det ligner ting man normalt ville finde på en byggeplads.

Kage til gravemaskinefødselsdagen

Slip fantasien løs og placer de forskellige elemeter på en måde, så de ligner at de passer sammen. Hvis du bruger en legetøjsgravemaskine, kan du f.eks. lægge en masse M&M’s i gravearmen, mens en lastbil kan fragte nogle Kit Kats væk. Her er det ikke muligt gøre noget forkert, og børnene vil elske kagen!

Mørke Oreo’s er også smagsfulde og fine som pynt på gravemaskinekagen. Et trick er at fjerne det hvide i midten og knuse kiksen, så den får et struktur, der minder om jord. Strø det ud over kagen, gerne oven på chokoladeglasur, og så har du et perfekt underlag til arbejdet på ”byggepladsen”.

Et andet simpelt alternativ er at pynte kagen med kagebilleder. Det er et specielt sukkerark, som kan lægges direkte på glasur, smørcreme fugtet marcipan eller sukkerpasta. Flere butikker tilbyder motiver som passer til gravemaskinetemaet, du kan også finde dit eget motiv og få det printet ud med ønsket tekst.

Muffins er også perfekte til gravemaskinefødselsdage, dem kan du nemt pynte med ”jord” af Oreo’s og små skilte som varsler vejarbejde. Skiltene kan du lave ved at printe små motiver ud og klistre dem på cocktail-pinde eller tandstikker uden smag.

Dæk bordet med gravemaskiner

Hvis dit barn har ønsket sig en gravemaskinefødselsdag, er der stor sandsynlighed for at børneværelset er fyldt med legetøj, som genspejler interessen. Legetøjet er super smart som pynt på bordet og indgangen til døren, så de andre børn ved hvor festen skal holdes.

Download bordkort her

Download bordkort her til gravemaskinefødselsdag

Et tip er at benytte det største legetøj som serveringsfad eller slikskåle. En stor lastbil kan f.eks. have snacks eller muffins i ladet, og hvis barnet har en beskyttelseshjelm, kan den vendes om og bruges som skål.

Tips til pynt med gravemaskinetema

Hvis du vil pynte lidt ekstra, kan du f.eks. printe vejarbejdeskilte ud i stort format og hænge dem op eller lægge dem på bordet.

Vidste du for resten at Identiketter også tilbyder selvklæbende dør-stickers med gravemaskine-tema? De kan bruges til at pynte til fødselsdagen, da de let kan fæstes på de fleste overflader og flyttes, når man ønsker det.

Tips til pynt med gravemaskinetema

Du kan vælge mellem gravemaskine, traktor eller lastbil. Hver pakke indeholder et lidt større hovedmotiv, f.eks. en gravemaskine, et personligt navnebanner formet som et skilt og nogle mindre dekorelementer som kegler og advarselsskilte.

Tips til fødelsdagslege som passer perfekt til temaet

En gravemaskinefødselsdag er ekstra vellykket, hvis man har nogle lege eller aktiviteter, som passer til temaet. I udgangspunktet kan man tage hvilken som helst af de klassiske fødselsdagslege og ændre dem lidt, så de passer til temaet.

Legen ”Simon says” kan f.eks. kaldes for ”anlægsarbejderen befaler” eller ”chefen befaler”. Lad den som skal være anlægsarbejderen have en refleksvest på, der signalerer at vedkommende er lederen. Legen går ud på at lederen kommer med flere kommandoer til de andre deltagere om bevægelser de skal lave, f.eks. sætte sig ned eller hinke på en fod. Men deltagerne skal kun adlyde, hvis sætningen stater med ”chefen befaler”

Hvis man gør det forkert og følger en ordre, uden ordet ”chefen” er med, er man ude af legen. Lederen kan forsøge at snyde de andre deltage, ved at lave en bevægelse samtidig med at de siger en anden, da deltagerne kun skal følge kommandoen som bliver sagt.

Print gratis farvelægningsark med gravemaskinetema ud

Farvelægning er en fin fødselsdagsleg for de mindste børn. Læg gerne et farvelægningsark ved hver tallerken, så gæsterne kan farve lidt, mens de sidder til bords.
Download farvelægningsark her

”Giv anlægsarbejderen tøj på” er en anden enkel leg, som garanteret fil føre til meget latter. Del gæsterne i to hold og lad dem vælge et holdmedlem som skal klædes ud som anlægsarbejder. Derefter giver I hvert af holdene tøj som de skal give anlægsarbejderen på.

Print gratis farvelægningsark med gravemaskinetema ud

Tøjet kan f.eks. være en t-shirt, skovmandsskjorte, høreværn, kasket, beskyttelsesbriller og refleksvest. Holdet som først har givet sin arbejder alt tøjet på vinder.

”Kaste en bold i bøtte” er en klassiker på børnefødselsdage og en leg, som passer godt i selskaber med børn i børnehaven eller i indskolingen. Legen går ud på at kaste en rispose, eller måske en sten eller kogle hvis man er udendørs, i en bøtte. Hvis man har en lidt større legetøjslastbil, kan man også bruge denne i stedet for bøtten. Her bliver målet at kaste posen i ladet på lastvognen.

Risposer laves nemt ved at fylde en lille sok med ris eller makaroni og så binde en god knude. Lav tre-fire stykker, så man kan kaste flere gange hver gang. Den som rammer flest gange, vinder legen. Hvis børnene har forskellige aldre, så få den til at ramme bøtten fra forskellige afstande.

Er du på jagt efter andre fødselsdagstemaer? Læs her for enhjørningefødselsdag!

Sidste indlæg fra bloggen