Gå til indhold
HjemBlogJulegaveideer til børn

Julegaveideer til børn

JulegaveideerEr du i tvivl om hvad du skal købe i julegave til dine børn? Her er vores bedste ideer til personlige og klassiske julegaver, som børnene vil værdsætte og få glæde af i lang tid.

At finde den perfekte julegave er ikke nemt og som forældre kan vi hurtigt blive enige om, at vi ligeledes ønsker at finde julegaver som også interesserer vores børn efter gavepapiret er pakket væk. Derudover kan børnene også være rigtig sløve til at give os deres ønskelister, og sommetider kan det hænde, at de i et flygtigt moment siger at de ønsker sig julegaver; såsom en mobiltelefon eller andet dyrt elektronik.

Hvad tænker du at købe i julegave til dit barn? Her får du vores bedste julegaveideer.

Julegaveideer: Værktøj og bageredskaber

I en verden som stadig bliver mere digital og hvor det nærmest er blevet ligeså normalt at give elektronik i julegave til børn som til voksne, så ønsker mange forældre at gå en helt modsat retning.

Mange forældre ønsker nemlig at få deres børn væk fra skærmen.

Et værktøjssæt eller bageredskaber, gerne i børnestørrelse, er bare et eksempel på en god julegave. Hvis du tænker at give dit barn sådan en gave, så giver du dit barn muligheden for at lære en ny færdighed. Som et eksempel kan du opfordre dit barn til at finde steder i huset, hvor han/hun kan reparere noget (selvfølgelig under opsigt) eller så kan du købe nogle ingredienser sådan at du og dit barn kan bage en kage eller nogle boller sammen. Måske kan dit barn lære at reparere sin egen cykel?

Disse gaver er ikke bare smarte fordi barnet tilegner sig færdigheder han/hun kan bruge resten af livet, men det er også en god ide med tanke på fremtidige gaver. Hvis dit barn får smag for at bage eller reparere ting, kan du købe mere værktøj eller bageredskaber ved senere anledninger. Nogle fine gave eksempler kunne være et værktøjsbælte eller et bageforklæde.

Julegaveideer

Tegnesager og andre maleredskaber til børn

Er dit barn en kreativ sjæl? Der findes mange ting som kan være med til at vække skaberglæden hos dit barn. Malesager, lærred og staffeli er for eksempel den perfekte julegave til et barn, der har en lille kunstner gemt i maven.

Magnettavler er også en fin gave som mange voksne i dag nok vil huske fra deres egen barndom. Det er en tavle som kan bruges igen og igen, idet man nemt og enkelt kan viske det man har tegnet væk. Det gode ved magnettavler er, at man kan tage dem over alt – for eksempel i bilen.

Julegaveideer børn

En anden god julegaveide til børn er at investere i nogle solide tegneredskaber; det vil sige blyanter som ikke konstant skal spidses og tuscher som ikke tørrer med det samme lige efter man har brugt dem. Spørg gerne din lokale hobbyforretning hvad de vil anbefale til børn. I dag er det desværre sådan, at mange nøjes med at købe billige tegneredskaber hvilket nok i sidste ende fører til mere irritation end skaberglæde. Tegnepapir på rulle, fingermaling, linealer med forskellige former og farvelægningsbøger med barnets yndlingsmotiver, er også noget som garanteret vil falde i smag hos de fleste børn.

Planlægger du at arrangere et juleværksted for børn? Se mere på disse fine ideer til julegaver og julepynt børn kan lave.

Julegaveideer: Modellervoks

Et gentagende problem vi som forældre oplever med legetøjet i dag, er at vores børn hurtigt mister interessen for det. Det spiller næsten ingen rolle hvor dyrt legetøjet har været idet så snart julen er overstået, så vil legetøjet nemlig havne i bunken med det gamle på børneværelset. Løsningen her vil være at finde legetøj, som barnet kan bruge på mange forskellige måder og som de kan tage frem igen og igen uden at det bliver kedeligt.

Modellervoks vil være et godt eksempel på sådan et legetøj. At bruge sine kreative færdigheder på at lave ting af modellervoks er ikke bare sjovt, men det kan også ifølge eksperterne have en beroligende effekt på barnet. En pakke modellervoks og nogle få redskaber såsom; former og ufarlige skæreredskaber, er derfor en god julegaveide til børn.

Vidste du forresten at man sagtens kan lave sin egen modellervoks? Opskrift på hjemmelavet moddellervoks og trolledej finder du her. Et lille projekt som I kan gå i gang med i juledagene eller på juleværkstedet før jul.

Julegaveideer: Tog- eller racerbanesæt

Et togbanesæt, hvor barnet selv kan få lov til at bygge togbanen, er et lejetøj som dit barn kan få glæde af i mange år. Der findes utallige varianter af forskellige togbaner. Men ifølge producenten fra Brio, så passer den klassiske togbane i træ for «børn» i alderen 3 til 99 år. Det er med andre ord; et legetøj som ikke bare er solid nok til at vare længe, men det er også et stykke legetøj som fanger både store som små.

Julegaveideer børn

Racerbaner er også noget, mange forældre nok husker fra deres egen barndom. I dag findes der flere avancerede varianter, hvor man endda kan tilkøbe nye dele til sin racerbane efterhånden som man synes man har behov for nyt udstyr. Man kan desuden også tilføje bygninger og mennesker, således man kan skabe en hel by. Måske kunne det tænkes, at lave bygningerne selv ud af noget pap eller andet materiale? Dette kunne også blive et morsomt projekt for både store og små.

Julegaveideer: Dekoration til børneværelset

Har du lyst til at købe noget som dit barn vil kunne få glæde af i lang tid? Så er væg- og dørdekorationer til børneværelset den ultimative julegaveide til dit barn.

Vi har selvklæbende væg- og dørdekorationer i mange fine motiver. Når det gælder vægdekorationen kan du for eksempel vælge mellem forskellige temaer såsom; arktiske dyr, prinsesser, gravemaskiner og universet. Alle sæt består af selvklæbende dele i forskellige størrelser som du nemt og enkelt kan klistre på væggen og fjerne igen om ønskelig. Vægdekorationen fungerer som klistremærker og kan klistre på alt; fra vægge til skabe, kommoder og andre møbler.

Dekoration til børneværelset

Wallstickers

Flere af de samme temaer går igen i vores selvklæbende dørdekorationer. Hvis dit barn for eksempel elsker enhjørninger, så har du mulighed for at vælge samme tema på både dør og væg. I tillæg kan du give dørdekorationen et personlig touch ved at indtaste barnets navn eller en anden ønsket tekst.

En anden sjov julegaveide til børn er en højdemåler. Det er en selvklæbende vægdekoration som giver jer muligheden for at følge med i, hvor hurtigt jeres barn vokser. Højdemålerne kommer i flere forskellige design og ligesom ved vores dørdekorationer kan du også vælge din egen personlige tekst. Med deres superfine design er vores højdemålere et smykke på børneværelset!

Dør-stickers

højdemåler børn

Julegaveideer: Plakater til børneværelset 

Fra et uinspirerende og intetsigende område, til en legende verden af eventyr! Farverig kunst på væggene kan forvandle hele atmosfæren på et værelse. Vores unikke plakater passer specielt godt til børneværleset og er med sine sjove og lærerige motiver en fantastisk julegave.  

Vælg plakater som afspejler barnets interesser. Måske elsker barnet hunde og ønsker en plakat med sin yndlings hunderace? Eller vil I lære mere om alle de fascinerende dyr som gemmer sig på havets bund? Vi har et godt udvalg plakater til børneværelset som kan mikses og matches lige som du måtte ønske. 

Poster

Julegaveide: Udklædningstøj

De fleste børn elsker at klæde sig ud og hvad er sjovere end at have en kiste fyldt med spændende udklædningstøj! Butikkerne er fyldt op med forskellige kostumer til børn; alt fra fine prinsessekjoler og prinsessekroner til superhelte dragter. Et godt tip er, at være lidt tidlig ude med julegave-indkøbet og se efter gode tilbud i dagene lige efter Halloween.

Når det gælder udklædningstøj, så har du også muligheden til at benytte dig af din lokale genbrugsbutik. Børn synes nemlig at det er mindst lige så morsomt at klæde sig ud med gammelt voksentøj såsom frakker, kjoler og hatte. Børnene kan derved sætte deres egne kostumer sammen. Et par gamle briller eller et farverig tørklæde er altså prikken over i’et ved et kostume og vil garanteret også bidrage til morsomme lege.

Alt hvad dit barn behøver til aktiv leg

Eksperterne er ikke i tvivl; Vores børn skal bevæge sig mere. I en verden hvor vi alle bliver mere stillesiddende, er det derfor vigtig at vi tilrettelægger for at vores børn skal kunne have en aktiv hverdag med sine venner. Det gælder i aller højeste grad også når de har fri fra børnehaven og skolen. En god julegaveide er derfor at give legetøj som lokker børnene til at bevæge sig.

Har dit barn en interesse for boldspil? Her er nogle fine julegaveideer:
· Bolde i forskellige størrelser og med forskellige formål som for eksempel volleyball, fodbolde og tennisbolde.
· Ting som børn kan kaste til hinanden som for eksempel; en frisbee, koshbolde eller nogle bløde blode. Det sidstenævnte er specielle bolde som laver lyde når man kaster dem på den rigtige måde
· Scoop-spil
· Kin-ball (en speciel type bold; stor og let bold)

Julegaveideer

Andre ting som inspirerer børn til aktiv leg er et lille fodboldmål, badmintonsæt, hoppetau, hoppebolde og hulahopringe. Eller hvad med en god kængurustylt?

Har du tænkt på at navnelapper er fine å bruge i forbindelse med julefejring og fødselsdage? Selvklæbende navnelapper fra Identiketter kan anvendes mange steder og er glimrende til at klistre på julegaver, julekort eller andet du vil dekorere som hører julen til. Vælg tekst, baggrund og det symbol du synes passer aller bedst.

 

Gode ideer

Sidste indlæg fra bloggen